Coaching van directeuren

Een directeur is integraal verantwoordelijk. Dat is een breed palet: kwaliteit van het onderwijs, onderwijsresultaten, sociaal emotionele ontwikkeling, functioneren van teamleden, professionalisering, teamcultuur, samenwerking met externe partners, financiën, veiligheid, relatie met de MR, etc.!

Daar zijn veel vaardigheden voor nodig!👇

Ik coach beginnende en ervaren directeuren in: politiek-strategisch handelen, plannen & prioriteren, op jezelf reflecteren, zicht en sturen op financiën, van top down naar bottom op, innerlijke drijfveren, stimuleren van professioneel gedrag, empathie, kwetsbaar zijn, zichtbaar zijn, ontvankelijk zijn, inzicht in ‘wat je zaait dat oogst je’, authenticiteit, hitteschild voor je team zijn, werkplezier van jezelf en je team, verbinding tot stand brengen, onderwijskundig leiderschap, inzicht in de ijsberg van je team (boven en onder water), waarderen, etc.

Tijdens het intake-gesprek bespreken we wat nodig is, wat de kansen en uitdagingen zijn. Daarbij kan ook een observatie van bijvoorbeeld het verloop van een teamvergadering worden ingezet. De coaching kan bestaan uit individuele gesprekken, learning on the job, maar ook gesprekken met betrokken teamleden.

Uiteraard bestaat coaching uit een programma op maat, wat de coachee nodig heeft!

Daniël ter Voorde

Directeur Johannes Calvijnschool in Gouda

Als startende directeur heb je een paar stabiele factoren nodig, Frank is voor mij zo’n stabiele factor. Met een overzichtelijke blik op de situatie, met kennis van zaken, sterke persoonlijke betrokkenheid en heel begripvol heeft hij mij geholpen bij het opstellen van de nieuwe begroting. Frank heeft mij hierin op een eenvoudige manier de basis uitgelegd. Frank heeft het vermogen om je op een prettige manier aan de hand mee te nemen. Daarbij stelt hij goede vragen die aanzetten tot denken en het creëren van visie. Frank communiceert op een directe manier en durft kritische vragen te stellen, dit doet hij op een openhartige manier waardoor ik me open durf op te stellen.

Ad Confidunt Onderwijsmanagement, -advies & coaching

tel-nr. 06-5719 7760
e-mail info@adconfidunt.nl
KvK-nr. 88591689
BTW-nr. NL004104576B78
IBAN NL94 KNAB 0515 6320 74